nieuws

Provincie zoekt geld voor duizenden natuurvrijwilligers Overijssel

Vrijwilligers aan het snoeien
Vrijwilligers aan het snoeien
De provinciale politiek is bezig met een oplossing voor de 5.000 vrijwilligers die geen subsidie meer krijgen om de natuur te onderhouden. De PvdA dient vandaag een voorstel in om het budget van minimaal 150.000 euro te behouden.
Het geld ging tot nu toe naar Landschap Overijssel. Die leidde de vrijwilligers op, zag toe op de naleving van de Arbo-regels en leverden het benodigde gereedschap. De provincie beëindigde de subsidie vanwege bezuinigingen.
Landschap Overijssel heeft aangegeven niet op een andere manier aan geld te kunnen komen om de vrijwilligers hun werk te kunnen laten doen. De PvdA vindt dat onaanvaardbaar. Volgens Statenlid Anneke Beukers heeft de bezuiniging onherroepelijk negatieve invloed op de kwaliteit van het landschap. "Het ondersteunen van vrijwilligers is een zeer effectieve en extreem kostenefficiëntie manier om het landschap te onderhouden en grote groepen burgers hierbij actief te betrekken."
De PvdA wil dat het landschapsonderhoud een kerntaak van de provincie wordt, zodat er jaarlijks geld voor gereserveerd wordt. Het voorstel wordt ondersteund door alle partijen in Provinciale Staten met uitzondering van de PVV.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.