nieuws

Rechtbank wijst bezwaren tegen vergunning Ikea Zwolle af

Ikea
Ikea
De zogeheten omgevingsvergunning voor de nieuwe Ikea-vestiging in Zwolle, is terecht verleend. Dat heeft de rechtbank Overijssel woensdag bekend gemaakt. De rechtbank wijst bezwaren van een toekomstig buurbedrijf van Ikea af.
De vrees van de klager voor parkeerchaos en verkeersinfarcten op de A28 zijn niet met cijfers onderbouwd, meende de rechter. De Zweedse onderneming kreeg in oktober een omgevingsvergunning van de gemeente Zwolle voor de bouw van een nieuwe vestiging langs de A28. De afrit van deze snelweg zou gevaarlijk dichtslibben door bezoekers van Ikea, meende BVG Vastgoed.
Ikea verwacht jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers voor de locatie in Zwolle. Ook zou de meubelgigant veel te weinig parkeerplaatsen aanleggen. BVG Vastgoed vreest dat een van haar panden moeilijk bereikbaar wordt. Om de vele bezoekers op te vangen zijn 936 parkeerplaatsen nodig, maar Ikea laat er ruim 1000 aanleggen. Verkeersinfarcten zullen zich naar verwachting niet voordoen "omdat de huidige economische ontwikkelingen voor enige terughoudendheid bij het hanteren van groeipercentages in het autoverkeer zorgen", staat in het vonnis te lezen. Als het druk is, zal de afrit niet dichtslibben, blijkt uit verkeersstudies.
In eerste instantie werd door de bezwaren gevreesd voor extra vertraging bij de bouw van de Ikea-vestiging. Daar is door de uitspraak van de rechtbank nu geen sprake meer van.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.