nieuws

Ook VVD Overijssel bezorgd over Weerribben-Wieden

Rietteelt
Rietteelt
Ook de VVD maakt zich zorgen over de toekomst van Nationaal Park Weerribben-Wieden. De riettelers in het gebied dreigen de natuur niet meer te willen onderhouden omdat ze door een belastingmaatregel te weinig betaald worden.
Na aandacht bij RTV Oost stelde CDA-kamerlid Eddy van Hijum onlangs al vragen over de kwestie. Het CDA in Overijssel deelde de zorgen. De fractie van de VVD in Overijssel wil nu van de provincie weten wat de gevolgen zijn wanneer de riettelers zich terugtrekken.

Trilveen en veenmos

Volgens natuurorganisaties Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten dreigt verbossing, waardoor het bijzondere trilveen en veenmos op termijn zal verdwijnen. De VVD vraagt zich af wat de gevolgen daarvan zijn, omdat Nederland met Europa heeft afgesproken deze natuurwaarden te beschermen.
Nederland kan mogelijk zelfs een boete krijgen wanneer de Natura2000 eisen niet gehaald worden. De VVD vraagt de provincie een oplossing te vinden voor de belastingproblematiek, zodat de riettelers weer een betere vergoeding krijgen voor hun werkzaamheden in de natuur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.