nieuws

Diaconessenhuis Meppel roept patiënten terug vanwege kans besmetting

Diaconessenhuis Meppel
Diaconessenhuis Meppel
Het Diaconessenhuis in Meppel gaat 198 patiënten onderzoeken die vorig jaar zijn onderzocht met apparatuur die niet op de juiste manier was ontsmet. Mogelijk hebben patiënten daardoor hepatitis B, C of zelfs HIV opgelopen, meldt de NOS.
Het gaat om mensen die in het ziekenhuis waren voor een blaasonderzoek. Ze werden tussen 5 november en 23 december onderzocht met een cystoscoop. Artsen kijken bij zo'n onderzoek met een holle buis in de plasbuis en de blaas. Volgens de NOS bleek eind vorige maand dat de cystoscopen in het Diaconessenhuis niet op de juiste manier zijn gedesinfecteerd.

Bloedonderzoek

Uit onderzoek blijkt dat er geen bacteriën op de medische apparatuur zijn aangetroffen. Toch roept het ziekenhuis de patiënten terug, omdat een besmetting met een virus nog steeds mogelijk is. "Hoewel de kans op infectie zeer klein is, wil het Diaconessenhuis uitsluiten dat patiënten een infectie hebben opgelopen." Er is bloedonderzoek nodig om vast te stellen of patiënten zijn besmet. Dat gebeurt de komende dagen. Na vijf werkdagen is de uitslag bekend. De betrokken patiënten zijn inmiddels per brief geïnformeerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.