PEC Zwolle simpel langs JVC Cuijk in KNVB-beker

PEC Zwolle heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finales van de KNVB-beker. De ploeg van trainer Ron Jans versloeg de amateurs van JVC Cuijk met 5-1.
Binnen twintig minuten stond de thuisploeg al met 3-0 voor. PEC Zwolle scoorde drie keer uit een standaardsituatie. Eerst vloog een vrije trap van Bart van Hintum over doelman Van Gerwen. Even later reageerde Maikel van der Werff attent op een afgeslagen vrije trap en in de twintigste minuut greep Van Gerwen helemaal mis op een bal van Ryan Thomas. Verder gebeurde er weinig voor rust.

Mahmudov scoort bij debuut

Na de hervatting speelden de bezoekers uit Brabant meer naar voren. De ploeg van Hans Kraaij jr. kreeg ook een aantal mogelijkheden. Kevin van Veen redde de eer met een prachtige vrije trap. Even daarvoor had Zwolle de stand al op 4-0 gebracht. Denis Mahmudov, die zijn debuut maakte, zorgde voor de treffer. De aanvaller, die deze winter overkwam van topklasser Excelsior'31 uit Rijssen, schoot via een verdediger raak. Het slotakkoord was ook aan Mahmudov. De 24-jarige Macedoniër schoot bekeken de 5-1 eindstand op het scorebord.
Vorig jaar speelde PEC Zwolle ook al in de halve eindstrijd van de KNVB-beker. Toen was PSV te sterk voor de ploeg uit de provinciehoofdstad.

PEC Zwolle - JVC Cuijk 5-1
1-0 Van Hintum (3)
2-0 Van der Werff (16)
3-0 Van Gerwen e.d. (19)
4-0 Mahmudov (60)
4-1 Van Veen (70)
5-1 Mahmudov (78)
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Saymak, Mokotjo, Drost, Hiwat (Gravenbeek/67), Benson (Mahmudov/46), Thomas (Karagounis/46).
JVC Cuijk: Van Gerwen, Carmelia, Dingil, Ritzen, Hattu, Prent, Öztürk (Bouwmeester/79), Schaap, Fennebeumer (Latupeirissa/63), Ben-Ahmed (Schouten/46), Van Veen.