nieuws

N35 Zwolle-Raalte vrijgegeven voor ecocombi's

Ecocombi's mogen gebruik maken van N35 Zwolle-Raalte
Ecocombi's mogen gebruik maken van N35 Zwolle-Raalte
Vanaf 1 februari mogen zogenoemde ecocombi's gebruik maken van de N35 tussen Zwolle en Raalte. Ecocombi's zijn vrachtwagens die een paar meter langer zijn dan gewone vrachtwagens en worden gebruikt voor goederenvervoer.
Rijkswaterstaat heeft een aantal wegen, waaronder de N35 tussen Zwolle en Raalte, opnieuw beoordeeld en besloten dat ze geschikt zijn voor de langere vrachtwagens.

N35 voldoet aan eisen van Rijkswaterstaat

Een weg moet aan verschillende eisen voldoen om toegankelijk te zijn voor ecocombi's. Er wordt onder meer gekeken naar verkeersdrukte, inhaalverboden en breedte van de wegen. De N35 voldoet volgens Rijkswaterstaat aan de eisen om toegankelijk te zijn voor langere vrachtwagens.
Doordat de vrachtwagens langer zijn, leveren ze op het gebied van milieu en logistiek voordelen op. Een ecocombi kan tot 50% meer lading meenemen, waardoor minder vrachtwagens ingezet hoeven worden. Overlast voor ander  verkeer zal het volgens Transport en Logistiek Nederland niet opleveren. Het zal de doorstroming juist bevorderen omdat er minder vrachtwagens de weg op hoeven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.