nieuws

PEC Zwolle kan als laatste verliezend bekerfinalist Europa in

Mocht PEC Zwolle de finale van de KNVB-beker verliezen, maakt het dit jaar voor het laatst kans op een ticket voor de Europa League. Vanaf 2015 vervalt die plek naar de competitie.
Edward van Wonderen, algemeen directeur van PEC Zwolle, liet vanmiddag bij Radio Oost weten dat PEC Zwolle zich niet plaatst voor de Europa League als het de finale verliest van bijvoorbeeld Ajax. Maar die regel van de UEFA gaat volgend seizoen pas in. Ajax of AZ moet dan wel bij de eerste twee in de competitie eindigen. Bij verlies in de bekerfinale krijgt PEC Zwolle het laagste Europa League-ticket. Bij winst het hoogste.

Draaiboek voor De Kuip

PEC Zwolle plaatste zich gisteravond voor de tweede keer op rij voor de halve eindstrijd van de KNVB-beker. Daarin speelt PEC Zwolle tegen NEC Nijmegen. "NEC ligt ons wel. En we spelen thuis. Met het publiek achter ons kan het eigenlijk niet misgaan", liet Van Wonderen weten. "We hebben met een schuin oog al naar het draaiboek van vorig jaar gekeken."
Toen konden de draaiboeken voor De Kuip de kast weer in toen PSV met 3-0 won van Zwolle. "Maar dat was met het kampioenschap ook zo. Toen konden ze een jaar later wel definitief uit de kast", besluit Van Wonderen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.