nieuws

Enschede en Hengelo sluiten zich aan bij website scholenkeuze

Website voor keuze scholen
Website voor keuze scholen
Ouders in Enschede en Hengelo kunnen op een website van de gemeente scholen vergelijken en zo bepalen waar ze hun kind naartoe laten gaan. Het gaat om basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs. Beide gemeenten hebben zich aangesloten bij een landelijke website, waarop cijfers van het ministerie over de prestatie van de scholen zijn verzameld.
De bedoeling is dat ouders ook hun eigen ervaringen met de school publiceren. In Enschede hebben verschillende scholen aan wethouder Hatenboer laten weten geen voorstander van de site te zijn. "De informatie is nu ook al op internet te vinden, deze site brengt dat allemaal bij elkaar", aldus Hatenboer. Hij meent dat de website vanwege de concurrentie ten goede komt aan de kwaliteit van het onderwijs.
Op basis van de opmerkingen van ouders zouden meer kinderen naar scholen in buurgemeenten kunnen uitwijken. Volgens Hatenboer gaan Enschedese kinderen al naar scholen in Haaksbergen, Losser en Hengelo. De site geeft nu nog alleen informatie over basisscholen en voortgezet onderwijs, de plannen zijn om het op den duur uit te breiden met mbo- en hbo-scholen en universiteiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.