nieuws

TransferProat: Hölscher en Pelupessy naar Sparta?

Joey Pelupessy
Joey Pelupessy
Nog acht dagen is de transfermarkt open en het is voorlopig nog rustig. Toch is de laatste week traditioneel de drukste en dan vooral de laatste dagen. Hieronder een overzicht van de laatste feiten en geruchten bij de vier Overijsselse clubs.
Afgelopen week werd bekend dat Felitciano Zschusschen de tweede seizoenshelft afmaakt bij FC Dordrecht. Hij wordt door FC Twente voor een half jaar verhuurd. Tim Hölscher en Joey Pelupessy zouden het voorbeeld van de aanvaller wel eens kunnen volgen. Sparta Rotterdam heeft volgens TC/Tubantia interesse in het duo. "Als ze daadwerkelijk gaan, snijdt het mes aan twee kansen", zegt trainer Jan Zoutman tegen de krant. "Bij Sparta spelen ze in de top van de eerste divisie en wij creëren wat ruimte in onze selectie nu er zich meer talentvolle jongens aandienen"
Ook uit Deventer kwam er deze week nieuws. Joeri Schroyen vertrekt bij Go Ahead Eagles en speelt de komende anderhalf jaar voor VVV-Venlo. Hij wordt eerst verhuurd en daarna definitief overgenomen. De club onderzoekt of het mogelijk is om nog een vervanger voor hem te halen. Collega-verdediger Bart Vriends blijft juist langer in Deventer. Het contract van de basisspeler werd opengebroken en hij staat nu tot 2016 onder contract.
Bij Heracles kan trainer Jan de Jonge per direct een beroep doen op aanvaller Berry Powel. Eerder werd al bekend dat hij als amateur aan de slag gaat in het Polman Stadion, maar de papieren waren nog niet helemaal in orde. Dat is nu wel het geval en dus kan Powel vrijdag tegen RKC in actie komen.
Het is bij PEC Zwolle nog steeds mogelijk dat Fred Benson deze winterstop vertrekt. De aanvaller wil graag nog een buitenlands avontuur aangaan en heeft een contract dat in de zomer afloopt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.