nieuws

Personeel AkzoNobel Deventer legt werk dit weekend opnieuw neer

Staking bij AkzoNobel in Deventer
Staking bij AkzoNobel in Deventer
Werknemers van AkzoNobel in Deventer leggen vrijdagavond het werk opnieuw neer. Eerder deze week werd al duidelijk dat het personeel niets zag in toezeggingen van het bedrijf voor een beter sociaal plan. AkzoNobel wil de vestiging in Deventer sluiten, waardoor ruim 160 mensen gedwongen ontslagen zullen worden.
Het chemiebedrijf deed afgelopen vrijdag tijdens een informeel overleg nieuwe toezeggingen. Die toezeggingen waren voldoende om een eerder aangekondigde staking op te schorten, maar bleken toch niet verstrekkend genoeg. Het actiecomité heeft de toezeggingen maandagmiddag besproken en verworpen. De acties worden daarom weer opgestart. De staking van komend weekend duurt tot maandagochtend 07.00 uur.
AkzoNobel wil de fabriek in Deventer sluiten en de productie naar andere landen verplaatsen. De bedoeling is dat er op die manier meer winst wordt gemaakt. Het personeel in Deventer protesteert al sinds november tegen de plannen. Ze willen sluiting voorkomen, maar als dat niet lukt willen ze in ieder geval een goed sociaal plan. Volgens AkzoNobel is het huidige sociaal plan erg luxe, maar de medewerkers eisen betere voorwaarden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.