nieuws

'Lang zult u wonen' in de herhaling

Lang zult u wonen
Lang zult u wonen
In 'Lang zult u wonen' is te zien hoe de woningen van twee families levensloopbestendig worden gemaakt, zodat ze er zo lang mogelijk kunnen wonen. De serie wordt vanaf zaterdag nog een keer door RTV Oost herhaald.
In de serie zien we hoe de families hun bouwplannen uitvoeren en wat daar bij komt kijken. Grote aanpassingen zoals een slaapkamer van verdieping naar begane grond, maar ook kleinere ingrepen zoals een inloopdouche, geen drempels of een post-opvangbakje kunnen al veel verschil maken. Zelfs de grotere aanpassingen blijken vaak voordeliger dan verhuizen.
‘Lang zult u wonen’ is de campagne die van 2013 tot 2015 in vrijwel alle Overijsselse gemeenten loopt. Het doel van de campagne is om Overijsselse huiseigenaren te stimuleren hun woning vroegtijdig aan te passen. Door de woning nu al veiliger en comfortabeler te maken, is er een grote kans dat er langer op een aangename wijze in de eigen vertrouwde omgeving gewoond kan blijven.
‘Lang zult u wonen’ geeft tips en adviezen en komt met ideeën. Op de website www.langzultuwonen.nl kunnen folders worden gedownload en kan door een 3D-huis worden gewandeld. Verder is er een tentoonstelling die door de provincie reist en kan men ‘Lang zult u wonen’ tegenkomen in diverse bouwmarkten, kranten en bladen.
'Lang zult u wonen' wordt elke zaterdag bij TV Oost uitgezonden om 16.40 - 17.40 - 18.40 - 19.40 en 20.40 uur. Wie niet kan wachten kan de serie alvast op internet bekijken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.