nieuws

Meerderheid Overijssel voor telen en verkopen softdrugs door gemeenten

Een kleine meerderheid van de Overijsselaars denkt dat de criminaliteit afneemt als gemeenten het telen en verkopen van wiet binnen hun grenzen gaat regelen. Dat blijkt uit een onderzoek door het actualiteitenprogramma EenVandaag en RTV Oost.
Ruim een kwart van de ondervraagden denkt dat de criminaliteit gelijk zal blijven, terwijl 17 procent verwacht dat de koerswijziging een stijging van de criminaliteit tot gevolg heeft.

Teelt en verkoop softdrugs zelf regelen

Burgemeester Den Oudsten van Enschede is één van de kartrekkers van een landelijk project, waarbij grote Nederlandse gemeenten de teelt van verkoop van softdrugs zelf willen gaan regelen. Deze koerswijziging moet leiden tot een afname van de criminaliteit, minder overlast in de buurt, minder illegale kweek en een afname van de politie-inzet.
Uit het onderzoek blijkt 57 procent van de ondervraagden het een goed idee te vinden als gemeenten het telen en verkopen van wiet gaat regelen, 34 procent vindt dat geen goed idee. Iets minder dan de helft van alle Overijsselaars vinden dat softdrugs in ons land gelegaliseerd moet worden, 44 procent is daar tegen en 7 procent van de inwoners heeft hier geen mening over.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.