nieuws

AkzoNobel Deventer teleurgesteld over 'starre opstelling' vakbonden

Staking bij AkzoNobel in Deventer
Staking bij AkzoNobel in Deventer
AkzoNobel is teleurgesteld over de 'starre opstelling' van vakorganisaties die betrokken zijn bij het overleg rond een sociaal plan voor werknemers van de productielocatie Deventer. AkzoNobel wil de vestiging in Deventer sluiten, waardoor ruim 160 mensen gedwongen ontslagen zullen worden. Eerder deze week werd al duidelijk dat het personeel niets zag in toezeggingen van het bedrijf voor een beter sociaal plan.
Na een periode van intensief informeel overleg tussen AkzoNobel en de vakorganisaties over het zogeheten mobiliteitsplan is er geen akkoord bereikt en zijn er nieuwe stakingen aangekondigd. AkzoNobel zegt dat het in de gesprekken bereidheid heeft getoond om tegemoet te komen aan de belangrijkste bezwaren van de vakorganisaties.
De vakbonden hebben dit verbeterde aanbod volgens AkzoNobel afgewezen en de onderhandelingen gestaakt, waarna zij nieuwe stakingen hebben aangekondigd. AkzoNobel betreurt dat er nu nog steeds geen zekerheid is over sociale afspraken voor de betrokken medewerkers.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.