nieuws

Geen hoger beroep over vergunning Ikea Zwolle

Ikea
Ikea
BVG Vastgoed uit Arnhem gaat niet in hoger beroep na de uitspraak van de rechter dat hun bezwaren tegen de komst van de Ikea naar Zwolle ongegrond zijn. De rechter wees woensdag de bezwaren van het vastgoedbedrijf af.
BVG Vastgoed heeft een leegstaand pand op industrieterrein Hessenpoort, waar ook de Ikea gevestigd wordt. BVG zoekt naar een exploitant en vindt het oneerlijk dat Ikea wel detailhandel mag voeren en zij niet. Als in hun pand ook detailhandel zou worden toegestaan, acht BVG de kans groter dat het pand wordt verhuurd.
BVG wees de rechter ook op de te verwachten verkeerschaos als de Zweedse onderneming haar deuren opent. Volgens de rechter zijn er geen cijfers die dat argument onderbouwen en zorgt Ikea zelf met voldoende parkeerplaatsen voor een vlotte doorstroming van het verkeer.

Goede burenrelatie

Nu de rechter de bezwaren terzijde heeft geschoven, geeft BVG via een woordvoerder aan dat zij Ikea en de gemeente Zwolle feliciteren met deze uitspraak. Zij willen zich nu richten op een goede burenrelatie met Ikea in plaats van verder in de rechtbank de strijd te voeren. Binnenkort gaan Ikea en BVG Vastgoed om tafel om terug te blikken op het verleden, maar vooral om vooruit te kijken. BVG zegt dat de zakelijke relatie altijd goed is geweest.
Het vastgoedbedrijf wilde graag een onafhankelijke partij laten kijken naar hun bezwaren. Dat is nu gebeurd en BVG wil zich een sportieve verliezer tonen door niet in hoger beroep te gaan, aldus BVG-woordvoeder van der Leij.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.