nieuws

Raadswerkgroep Wierden: Tennisclubs moeten samenwerken, anders geen geld

Tennis
Tennis
De twee tennisclubs in Wierden moeten samen een plek krijgen bij het tenniscentrum De Stouwe. Dat zegt een werkgroep waarin alle fracties van de gemeenteraad in Wierden zijn vertegenwoordigd. Gaan de twee clubs, Tennisclub Beukersweide en TV Wierden, niet samenwerken, dan komt er ook geen geld van de gemeente voor nieuwe voorzieningen.
Er wordt in Wierden al heel lang - zeker vier jaar - gesproken over een mogelijke samenvoeging van de twee tennisclubs, die hun clubs op twee verschillende plekken in het dorp gevestigd hebben. CDA-raadslid Woolderink: "Tennisclub Beukersweide moet weg van de huidige plek. Beide tennisverenigingen hebben te kampen met minder leden. Een investering in de voorzieningen is nodig. De beweging om de clubs samen te voegen op één plek is al jaren geleden in beweging gezet, maar dat wilde niet vlotten." Uiteindelijk werd vorig jaar toch toenadering gezocht, maar volgens Woolderink lag al snel 't nös onder'n boom', omdat de clubs het niet eens werden over over de ondergrond van de nieuw aan te leggen tennisbanen.

Gemeenteraad: Maat is vol

En toen was voor de gemeenteraad de maat vol. Een werkgroep werd geformeerd die met een voorstel moest komen waarmee een beslissing geforceerd kon worden. En dat ligt er nu. De tennisclubs moeten samen gaan werken en worden gevestigd bij tenniscentrum de Stouwe. Er worden onder meer 8 nieuwe buitenbanen aangelegd, als tegemoetkoming mogen de verenigingen elk voor twee banen zélf het type ondergrond bepalen, zodat ze speciale banen kunnen aanleggen voor rolstoeltennissers en jeugdtalent. In totaal wordt zo'n 970.000 euro geïnvesteerd.
De clubs zijn geïnformeerd over het voorstel en reageerden volgens Woolderink niet heel erg blij, maar dat viel te verwachten. Wat Woolderink betreft moeten de tennisclubs over hun eigen schaduw springen: "Ik wist het wel, met beide handen aangrijpen deze kans. En ik denk niet dat de raad in deze tijd ooit nog zo'n bedrag beschikbaar zal stellen."

Uniek moment in Wierdense politiek

Na ruim vier jaar lijkt hiermee een oplossing te komen voor de huisvesting van de tennisverenigingen in Wierden. De werkgroep adviseert om het voorstel om de beide clubs toch gescheiden te huisvesten niet in behandeling te nemen, de plannen zouden teveel geld kosten. Volgens Woolderink is het een uniek moment in de Wierdense politiek; niet eerder heeft de raad zelf een initiatiefvoorstel uitgewerkt. De raad beslist op dinsdag 4 maart of het voorstel wordt aangenomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.