nieuws

CDA Dalfsen: Volksraadpleging over bomenkap Rechterensedijk

Het CDA in Dalfsen wil tijdens de gemeenteraadsverkiezingen een volksraadpleging houden over de bomenkap langs de Rechterensedijk. De gemeente wil ruim honderd bomen aan één zijde van de weg tussen Dalfsen en Ommen kappen om de veiligheid en doorstroming te bevorderen.
Maandag dient het CDA een motie over de volksraadpleging in tijdens de gemeenteraadsvergadering. CDA-fractievoorzitter Jan Uitslag schat in dat er een meerderheid in de raad is voor zo'n volksraadpleging. De inwoners van Dalfsen wordt in het referendum gevraagd of het besluit over de aanpak van de weg moet worden heroverwogen.
De fractievoorzitter van het CDA beklemtoont dat het besluit over de kap niet zomaar teruggedraaid wordt. "Dan moeten er wel goede alternatieven komen". Ook moet er een serieuze meerderheid zijn om het besluit te heroverwegen.

Verkeerd ingeschat

Het CDA komt met het voorstel om de bevolking beter te betrekken bij de besluitvorming. Het voornemen om de bomen te kappen heeft geleid tot veel commotie. Acteur en kunstenaar Jeroen Krabbé klom in de pen en zanger Erwin Nijhoff schreef een protestlied.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.