nieuws

Gezin kreeg geen zorg door pgb-problemen bij Achmea

Een gezin uit Emmen heeft door de ICT-problemen bij Achmea geen zorg meer kunnen krijgen voor hun meervoudig gehandicapte dochter.
Het persoonsgebonden budget - dat eigenlijk al in december uitbetaald had moeten worden - kwam maar niet. "Eerst heb ik er weken om moeten smeken maar toen het geld er na een paar weken nog niet was stonden we voor een dichte deur" aldus Janny Post. Ze vindt de ICT-problemen bij Achmea "schandalig." Het pgb-budget staat inmiddels weken te laat alsnog op haar rekening.

Problemen in het hele land

De ICT-storing bij het Achmea zorgkantoor in Zwolle zorgt nog steeds voor veel problemen. Dennis van Middelkoop, die met zijn vrouw een Thomashuis in het Zeelandse Maartensdijk heeft, schat dat hij nog 15.000 tot 25.000 euro tegoed heeft. Hij weigert de deur dicht te doen maar heeft het geld wel hard nodig. "We moeten gewoon onze huur, het eten en de lonen betalen."
Van Middelkoop vindt het onbegrijpelijk dat de problemen met de uitbetaling inmiddels al weken duren. "Een supermarkt die een maand niet uitbetaald gaat gewoon failliet." De problemen bij Achmea zijn eind vorig jaar ontstaan toen de computersystemen van Achmea en Agis zijn samengevoegd. Achmea zegt dat de ICT-problemen intussen zijn opgelost maar dat het nog wel even duurt voordat alle achterstallige betalingen zijn afgerond.
Bekijk de reportage in HD op Youtube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.