nieuws

'Gratis' sms bij Deventer Sportverkiezing blijkt toch niet gratis

De sms'jes bleken niet in alle gevallen gratis
De sms'jes bleken niet in alle gevallen gratis
Het stemmen per sms bij de Deventer Sportverkiezing heeft sommige mensen flink wat geld gekost. Ze dachten dat het stemmen gratis was, maar dat bleek niet in alle gevallen zo te zijn.
Vorige week werden in de Deventer Schouwburg de winnaars bekend gemaakt van de Deventer Sportverkiezing. Het publiek in de schouwburg kon nog invloed uitoefenen door per sms te stemmen op bijvoorbeeld hun favoriete sporter. "Geen extra kosten voor het stemmen!" stond op de flyer die werd uitgedeeld.
Toch zag een aantal bezoekers van de verkiezing een flinke rekening voor het sms'en. Gijs Langkamp kostte het bijvoorbeeld 30 euro, zo schreef hij op de Facebook-pagina van de sportverkiezing. In andere gevallen zou het zelfs gaan om het dubbele daarvan. Langkamp vraagt zich op Facebook af hoe dit kon gebeuren.

"Erg vervelend"

Sportbedrijf Deventer, verantwoordelijk voor de verkiezing, laat weten dat er inderdaad geen extra kosten verbonden waren aan de sms-dienst. Maar bij sommige providers vielen de sms'jes buiten de vaste SMS bundel, omdat er een speciaal viercijferig nummer voor het stemmen in het leven was geroepen.
"Hier kunnen wij niets aan doen," schrijft de organisatie op Facebook. "De reden dat er toch een rekening is gekomen, is dat jouw provider de keus heeft gemaakt om viercijferige telefoonnummers buiten de bundel te laten vallen. Helaas kunnen wij hier als organisatie geen invloed op uitoefenen en vinden wij het erg vervelend dat dit is voorgevallen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.