nieuws

Ondernemingsraad AkzoNobel vecht besluit sluiting Deventer aan

AkzoNobel in Deventer
AkzoNobel in Deventer
De ondernemingsraad van AkzoNobel in Deventer gaat het definitieve besluit van AkzoNobel om de productielocatie in Deventer te sluiten aanvechten bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Dat heeft de voorzitter van de ondernemingsraad in een reactie laten weten.
AkzoNobel heeft definitief besloten zijn fabriek in Deventer eind 2016 te sluiten. De productie daar van organische peroxiden wordt in fases afgebouwd. Dat meldde het verf- en chemieconcern vrijdag. AkzoNobel spreekt van 'een pijnlijke, maar juiste en noodzakelijke beslissing'. Het concern wil nu zo snel mogelijk met de vakbonden overeenstemming bereiken over een sociaal plan.
AkzoNobel kondigde de sluiting in augustus al aan. Vakbonden en werknemers verzetten zich. Dit weekend wordt er opnieuw gestaakt, nadat de afgelopen weken het werk al een aantal keren was stilgelegd. Het formele en definitieve besluit volgt nadat de ondernemingsraad negatief had geadviseerd over het plan.

Overhevelen

Het medezeggenschapsorgaan heeft een onderzoek laten verrichten, waarvan de conclusie is dat de fabriek in Deventer nog winstgevender kan worden gemaakt dan zij al is. AkzoNobel wil de productie van de chemicaliën die de fabriek in Deventer maakt, overhevelen naar fabrieken in onder andere China. Bij de vestiging in Deventer staan de banen van 215 mensen op de tocht. Voor 165 van hen zou gedwongen ontslag dreigen. Eerder deze week wezen de vakbonden nieuwe voorstellen van de concernleiding voor een sociaal plan van de hand.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.