Heracles Almelo verslaat RKC Waalwijk

In de Eredivisie heeft Heracles Almelo vrijdagavond gewonnen van RKC Waalwijk. In het eigen Polman Stadion versloeg de ploeg van trainer Jan de Jonge de bezoekers uit Brabant met 2-1.
In de eerste helft waren er niet bijster veel kansen. De eerste kans van de thuisploeg kwam op naam van Linssen die van dichtbij maar net naast schoot. Na een half uur spelen werd een fraaie vrije trap van Cziommer maar net overgetikt door doelman Van Dijk. Vlak voor rust zorgde Linssen alsnog voor de openingstreffer. Rienstra kon niet profiteren van goed voorbereidend werk van Bel Hassani, maar Linssen scoorde in de rebound en maakte zijn zesde doelpunt van het seizoen.
De tweede goal liet niet lang op zich wachten. Na tien minuten in de tweede helft kwam een prima voorzet van Rosheuvel aan bij Uth die met het hoofd de 2-0 maakte. Een vrije trap van Schet zorgde voor de Brabantse aansluitingstreffer. Zijn schot ging dwars door de muur en leek keeper Pasveer te verrassen. De wedstrijd kende een spannende slotfase met onder meer grote kansen voor invaller Tannane. In de extra tijd kwam de thuisploeg goed weg toen Braber maar net over het doel schoot.

Heracles Almelo – RKC Waalwijk 2-1

1-0 Linssen (41)