nieuws

400 klachten bij accijnsmeldpunt van CDA

400 klachten accijnsmeldpunt CDA
400 klachten accijnsmeldpunt CDA
Bij het CDA-meldpunt voor pomphouders en winkeliers in de grensstreek zijn inmiddels zo'n vierhonderd klachten binnengekomen. Dat meldt de NOS.
Het CDA zette het meldpunt vorige week op om te inventariseren wat de gevolgen zijn van de accijnsverhoging op diesel, LPG en alcohol, die op 1 januari is ingevoerd. Door de accijnsverhoging lopen veel ondernemers omzet mis.
Per 1 januari is een hogere accijns ingevoerd voor benzine en diesel. Door de accijnsverhoging loopt de omzet bij veel ondernemers in de grensregio met tientallen procenten terug. Doordat de belastingen in Duitsland en België een stuk lager liggen, gaan veel mensen daar tanken en boodschappen doen.
"De accijnsverhoging treft de kleine ondernemers direct, maar ook de gemeenten in de grensregio. Dit kost honderden banen en kleine gemeenten gaan nog verder achteruit in hun voorzieningen", aldus de Overijsselse Kamerleden Pieter Omtzigt en Eddy van Hijum. Zij vinden het onbegrijpelijk dat staatssecretaris Weekers pas na een half jaar de gevolgen wil bekijken.
Het CDA wil met de reacties op het meldpunt de belastingverhoging opnieuw op de agenda zetten van de Tweede Kamer.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.