nieuws

Vakbond niet akkoord met gedwongen ontslagen Diaconessenhuis Meppel

Diaconessenhuis Meppel
Diaconessenhuis Meppel
Vakbond Abvakabo FNV gaat niet akkoord met gedwongen ontslagen bij het Diaconessenhuis in Meppel. Het ziekenhuis moet 8 miljoen bezuinigen en daarom zijn ontslagen volgens de raad van bestuur onvermijdelijk. Maar de vakbond is daar nog niet zo zeker van, zegt bestuurder Harma Schrage tegen RTV Drenthe.
Volgens Schrage van Abvakabo FNV Noord kan de raad van bestuur van het ziekenhuis de financiële noodzaak op dit moment niet aantonen. Bovendien ligt er een recent sociaal plan van maart vorig jaar waarin staat dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen.
De vakbond wil dat er eerst goed gekeken wordt naar mogelijkheid als een vrijwillige vertrekregeling, begeleiding van personeel naar ander werk en detachering. In februari gaan de vakbond en het ziekenhuis om tafel over de ontslagen.
Vorige week maakte het Diaconessenhuis bekend de komende tijd zo'n 90 banen te schrappen. Gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten. De reorganisatie zou een gevolg zijn van zaken als de scherpere tarieven van zorgverzekeraars, teruglopende patiëntenaantallen en kortere ligduur. Er gaan geen afdelingen dicht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.