nieuws

Eerbetoon voor wethouder Piek bij uitreiking sportprijzen Zwolle

SportGala Zwolle
SportGala Zwolle
Bij het SportGala in Zwolle waren er vanavond niet alleen awards voor professionele sporters, ook wethouder Gerrit Piek kreeg een prijs. De politicus werd uitgeroepen tot 'sportbestuurder van het jaar'.
Gerrit Piek is bezig met zijn laatste maanden als wethouder van de gemeente Zwolle en werd op het podium geroepen door voormalig tennisser Jacco Eltingh. Die benoemde Piek tot sportbestuurder van het jaar. De wethouder deed vorig jaar mee aan een groot aantal hardloopwedstrijden in Zwolle en volbracht ook de Triatlon Zwolle.

Prijzen

De avond draaide natuurlijke om de negen uit te reiken awards voor sportief Zwolle. Landskampioen Landstede Volleybal werd verkozen tot sportploeg van het jaar. Sportman van het jaar werd Michel Mulder, onder meer vanwege zijn gouden medaille op het WK sprint. Lotte van Beek kreeg de titel sportvrouw van het jaar.
Sportcoach van het jaar werd volleybaltrainer Strikwerda van Landstede Volleybal. Wielrenner Bas Tietma is verkozen tot Zwols sporttalent van het jaar. Rolstoelbasketbalster Jitske Visser werd door een vakjury uitgeroepen tot beste sporter met een beperking. Janny Stevens van de Stichting Halve Marathon Zwolle is uitgeroepen tot sportvrijwilliger van het jaar, de sportstimuleringsprijs ging naar Hockey Club Zwolle. Tot slot werd HomeRide van de Van der Capellen Scholengemeenschap gekozen tot het sportiefste schoolinitiatief.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.