nieuws

Dalfsen staat achter volksraadpleging over bomenkap

Inwoners van Dalfsen lijken op grote schaal tegen de kap van bomen te zijn langs de Rechterensedijk. Ze steunen het plan van het CDA voor een volksraadpleging hierover. Dat blijkt uit een rondgang van RTV Oost
Al ruim veertig jaar wordt er in de politiek gepraat over de onveilige situatie van de weg tussen Vilsteren en Dalfsen. De weg is smal en aan beide kanten staan eiken die zo'n honderdvijftig jaar oud zijn. Vooral door het vrachtverkeer is de weg onveilig en gebeuren er geregeld ongelukken.
In december besloot de gemeenteraad dat een deel van de bomen aan de zuidkant van de weg gekapt mag worden. De naastgelegen sloot wordt gedempt, zodat de weg breder kan worden gemaakt. Er zouden daarna nieuwe bomen worden geplant.
Tegen dit besluit is veel weerstand. Veel inwoners vinden dat de Rechterensedijk door de kap z'n karakteristieke eigenschap verliest. Als alternatief wordt onder meer aangedragen om de snelheid te verlagen van 70 naar 50 kilometer per uur. Ook zou het aanleggen van passeerhavens een oplossing kunnen zijn.
Maandag dient het CDA in Dalfsen tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie in over een volksraadpleging. De partij wil aan de inwoners de vraag stellen of het besluit van de bomenkap door de gemeente heroverwogen moet worden. De volksraadpleging zou tegelijk gehouden kunnen worden met de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Veel inwoners zien het wel zitten dat deze volksraadpleging er komt en verwachten dat de gemeente het besluit moet heroverwegen.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.