nieuws

Go Ahead Eagles verliest nipt van Ajax

Go Ahead Eagles verloor vandaag in de eigen Adelaarshorst van Ajax. Lang mocht Go Ahead Eagles geloven in een goed resultaat maar stond na negentig minuten toch met lege handen. De ploeg van trainer Foeke Booy incasseerde een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.
Het begin van de eerste helft was voor de bezoekers. Al na 2 minuten kon Ajax op voorsprong komen maar Sightorsson faalde oog in oog met Room. Even later was het aan De Sa om de openingstreffer te maken maar hij schoot in kansrijke positie naast. In het vervolg kwam Go Ahead beter in de wedstrijd in dit resulteerde in een aantal mogelijkheden, waaronder een voor Rijsdijk die via het been van Veltman over schoot. Beide ploegen kwamen moeilijk in hun spel waardoor het voor rust niet hoogstaand was. Overgoor kreeg nog een grote kans maar hij plaatste de bal naast het doel van Cillessen. Na 45 minuten floot scheidsrechter Wiedemeijer voor het rustsignaal, 0-0.
In de tweede helft drongen de Amsterdammers steeds meer aan en Go Ahead werd vooral veroordeeld tot verdedigen. Ajax had meer balbezit en kreeg ook een aantal kansen maar Bojan en Fischer hadden het vizier niet op scherp staan. Uiteindelijk was het invaller Lasse Schöne die de gasten op voorsprong zette. Ruim een kwartier voor tijd schoot hij een vrije trap in de muur, uit de rebound had hij meer succes. De bal verdween links in de hoek en Room was kansloos. Hierna vergat Ajax de trekker over te halen waardoor de Deventenaren nog geloof hadden in een resultaat. Bojan was dichtbij de beslissing maar hij schoot hard op de lat. Go Ahead probeerde nog wel een en ander te forceren maar kon niet echt gevaarlijk worden in het vijandelijke doelgebied.
Hierdoor eindigde de wedstrijd in 0-1 en mag Ajax zich alleen koploper noemen in de Eredivisie. Go Ahead Eagles staat na dit weekeinde met 23 punten op de 12e plaats.  
Go Ahead Eagles - Ajax 0-1
0-1 Schöne (74)
Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Kolder, Schmidt, Klaassen,
GA Eagles: Room; Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk; Overgoor (Amevor/83), Rijsdijk (Lambooij/67), Türüç; Antonia (Kavak/90), Kolder, Houtkoop
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Blind, Serero (Poulsen/85); Bojan, Sigthórsson (Schöne/64), De Sa (Fischer/64)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.