nieuws

Kamervragen over ICT-problemen bij Achmea

Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66) heeft staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid om opheldering gevraagd over de ICT-problemen bij Achmea. RTV Oost onthulde afgelopen vrijdag dat Achmea al weken enorme problemen heeft bij de uitbetaling van Persoonsgebonden budgetten.
Door de ICT-problemen bij Achmea wachten duizenden patiënten al weken op geld. Met het persoonsgebonden budget (PGB) moeten ze hun verpleging en verzorging betalen. Het is volgens Kamerlid Vera Bergkamp een slechte situatie dat de ICT-problemen al zolang duren. Ze heeft de staatssecretaris gevraagd om uit te zoeken wat er precies aan de hand is.
Na vragen van RTV Oost bevestigde Achmea afgelopen vrijdag al dat zo'n vijf tot tien procent, van de 35.000 patiënten die afhankelijk zijn van een Achmea-zorgkantoor, gedupeerd zijn. De ICT-problemen bij Achmea zijn al in december begonnen. Op dit moment hebben zo'n 1500 patiënten nog steeds geen geld ontvangen.
De ICT-problemen spelen op het zorgkantoor van Achmea in Zwolle. Het bedrijf zegt er alles aan te doen om de problemen snel het hoofd te bieden. Mensen die in de financiële problemen dreigen te komen worden tijdelijk buiten het systeem om betaald. De ICT-problemen zijn ontstaan bij het samenvoegen van de systemen van Achmea en Agis. De twee zorgverzekeraars gaan vanaf 2015 verder onder de naam Zilveren Kruis om op die manier de kosten omlaag te brengen. De samenvoeging van de ICT-systemen is een belangrijke stap in het proces.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.