nieuws

Burgemeester Losser niet blij met komst probleemgezin Denekamp

Burgemeester Sijbom van Losser
Burgemeester Sijbom van Losser
Burgemeester Sijbom van Losser is onaangenaam verrast door de verhuizing van een probleemgezin uit Denekamp naar zijn gemeente. Dat zegt een woordvoerster van de gemeente Losser.
Het gaat om een gezin uit Denekamp dat vanmorgen uit de woning is gezet aan de Prins Bernhardstraat. Het gezin zorgde al jaren voor overlast en heeft volgens directeur Zuidhof van Mijande Wonen een 'flink dossier' opgebouwd.

Burgemeester Sijbom kent details niet

"De burgemeester is er niet blij mee", laat een woordvoerster van de gemeente Losser desgevraagd weten. Volgens haar kan burgemeester Sijbom er verder niet veel over zeggen, omdat hij niet precies op de hoogte is van alle details. Hij heeft vanmiddag een gesprek met instanties die betrokken zijn bij de verhuizing van het gezin.
Het gezin is verhuisd naar de Flamingostraat in Losser. Daar is ongerust gereageerd op die ontwikkeling. Mensen zijn bang dat ze nu met dezelfde overlast te maken krijgen als in Denekamp het geval was.

'Interne communicatie niet goed'

Wonincorporatie Domijn in Enschede erkent dat de familie is geplaatst in de woning aan de Flamingostraat in Losser. "Dat is intern niet goed verlopen", zegt een woordvoerster van Domijn. "Normaal kijken wij of het passend is of een gezin in een straat geplaatst wordt. Dat is hier niet goed gebeurd."

Handtekeningenactie tegen gezin

De straat mobiliseert zich intussen tegen de intrek van het gezin van de woning. Een overbuurman is woest. "In Denekamp zijn ze nu blij dat ze er vanaf zijn. Maar waarom moeten die mensen dan hier naar toe. Een paar maanden geleden was er ook al zoiets in Overdinkel. Het lijkt wel alsof het in Losser allemaal kan."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.