nieuws

VVD wil ongelijkvloerse kruising op N377 in Balkbrug

De VVD Statenfractie in Overijssel blijft erbij dat er een ongelijkvloerse kruising moet komen op de N377 in Balkbrug.
Dat laat de partij weten in aanloop naar het Statendebat, dat over twee weken wordt gehouden. Het voornemen is opmerkelijk omdat de VVD haar steun aan een breder besluit voor de aanpak van de N340 en N377 introk. De VVD vindt al deze maatregelen veel te duur. Hoewel het besluit in Provinciale Staten al was genomen, trok de VVD de steun in en wil nu onderzocht hebben of goedkopere maatregelen ook mogelijk zijn.
Als gevolg van dat besluit belandden de plannen voor beide wegen in de prullenbak en zijn ondernemers en bestuurders in het Vechtdal woedend op de provincie. Zij wachten al jaren op aanpak van de wegen.

Uitstel

Als besloten wordt tot aanpak van knelpunten en wegen, wil de VVD-fractie van fasering in de uitvoering niets weten. Fractiewoordvoerder Ten Haaf: ‘Fasering betekent in gewoon Nederlands alleen maar uitstel, in onze ogen is daar geen enkele reden voor. Het geld voor een stevige verbetering is er, het is nu zaak om snel spijkers met koppen te slaan. We kunnen het Vechtdal niet langer in onzekerheid laten. De fractie bekijkt op dit moment welke knelpunten verder voorrang verdienen. Als dat proces is afgerond weten we ook hoeveel geld beschikbaar is voor andere mobiliteitsprojecten, zoals in het openbaar vervoer, de N35 en de A1.’

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.