nieuws

Volksraadpleging over kap deel bomen Rechterensedijk Dalfsen gaat door

De volksraadpleging over de Rechterensedijk in Dalfsen gaat door. Dat heeft een meerderheid in de Dalfser raad vanavond besloten. De volksraadpleging valt samen met de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart.
In Dalfsen is grote commotie ontstaan toen de raad in december besloot om 120 bomen aan één kant van de weg te kappen. Het CDA en Gemeente Belangen stemden voor een volksraadpleging. Zij zijn samen goed voor 14 van de 21 raadszetels. De partijen PvdA, ChristenUnie, en VVD waren tegen.

Heroverwegen hele besluit

De PvdA, VVD en de ChristenUnie zien de volksraadpleging als twijfel bij het CDA en GemeenteBelangen. Daarom dienden PvdA en ChristenUnie een motie in om het besluit over de bomenkap in zijn geheel terug te draaien. Daar wilden behalve de PvdA en de ChristenUnie niemand aan. De VVD steunde het plan van het CDA over de volksraadpleging niet, omdat ze bij het standpunt blijft dat de 120 bomen gekapt moeten worden voor de verkeersveiligheid.
Burgemeester Noten van Dalfsen benadrukte dat het een flinke klus wordt om de volksraadpleging te organiseren. Zo moet er een aparte verordening opgesteld worden en iedereen moet op de hoogte worden gebracht. De inwoners van Dalfsen zal worden gevraagd of het besluit over de bomenkap heroverwogen moet worden. De partijen CDA en GemeenteBelangen beloofden de uitkomst van het referendum te zullen respecteren.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.