nieuws

Wethouder Welman: Enschede kan nu niks doen aan welstandsarmoede

Wethouder Patrick Welman
Wethouder Patrick Welman
De gemeente Enschede heeft geen enkel zicht op de omvang van de welstandsarmoede. Dat zei wethouder Welman van Enschede vanavond op vragen van PvdA-raadslid Klerk.
Klerk merkt op dat er grote problemen zijn onder mensen met een hoog inkomen die werkloos zijn geworden en geen recht hebben op een bijstandsuitkering, terwijl de kosten, bijvoorbeeld de hypotheek, wel hoog blijven.

Welman: Mensen hebben huis en spaargeld

Welman zegt nu nog niks voor die groep te kunnen doen; ze hebben een huis, dat ze weliswaar niet kwijtraken, een partner die geld verdient of hebben spaargeld. Volgens hem heeft de gemeenteraad afgesproken dat alleen mensen onder 110% van het bestaansminimum aanspraak kunnen maken op bijzondere bijstand.
Welman constateert wel een forse toename van de tweeverdieners die aankloppen bij de Stadsbank of van mensen die doorstromen van de ww naar de bijstand. Maar de steun aan mensen in de bijstand heeft prioriteit en het geld daarvoor is beperkt. Hij stelt de gemeenteraad van Enschede voor om later te praten over hoe de gemeente het probleem moet ondervangen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.