nieuws

Deventer ziekenhuis controleert patiënten van verpleeghuizen op MRSA-bacterie

Deventer ziekenhuis
Deventer ziekenhuis
Patiënten die via een zorginstelling of verpleeghuis worden opgenomen in het Deventer ziekenhuis worden voortaan eerst gecontroleerd op de aanwezigheid van de MRSA-bacterie. Dit om verspreiding van de bacterie in het ziekenhuis te voorkomen. Ook wordt zo ontdekt welke zorginstelling last hebben van een MRSA-besmetting.
De aanpak van de MRSA-bacterie gaat in samenwerking met de zorginstellingen. Patiënten die van en naar verschillende locaties worden verplaatst krijgen een automatische check op deze bacterie. Dat gebeurt met een kweek van de neus, keel en het gebied boven de anus. Bij vondst van MRSA zullen maatregelen worden genomen om verdere verspreiding te voorkomen.
De MRSA-bacterie is hardnekkig aanwezig in Twentse en Sallandse zorginstellingen en moeilijk te bestrijden. Steeds weer duiken nieuwe besmettingen op. Zo zijn onder meer 9 cliënten en 4 medewerkers van een thuiszorginstantie in de regio Twente positief bevonden. De MRSA is van het zelfde type als waar woonzorglocatie Sint Jozef in Deventer eind vorig jaar mee te maken had. Deze uitbraak is inmiddels onder controle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.