nieuws

Nieuwe eigenaren voor Nieuw Rollecate

Het oude schoolgebouw Nieuw Rollecate in Deventer is verkocht. In het najaar van 2015 opent hier een ouderenwooncomplex met 24 appartementen en zorg op maat.
Na een lange tijd van onzekerheid gloort de toekomst weer voor het karakteristieke pand aan de Tesschenmacherstraat in Deventer. Het gebouw blijft behouden en wordt grondig gerenoveerd.
Een projectontwikkelaar verbouwt het complex voor de huisvesting van een exclusieve zorgfunctie voor maximaal 24 ouderen.

Einde overlast nabij

De afgelopen 18 jaar was het pand niet meer in gebruik. Nadat het razendsnel verpauperde en er in de wijk veel overlast was door jongeren die 's nachts in het gebouw rondspookten, hebben antikraak-huurders hun intrek genomen. Alleen het braakliggende terrein naast het gebouw heeft nu nog aantrekkingskracht op baldadige jeugd.
Ook dat is binnenkort voorbij omdat op die plek nieuwe woningen worden gebouwd die passen in de stijl van de jaren-dertig-wijk.
De redding van Nieuw Rollecate was voor wethouder Jos Pierey een persoonlijke kwestie. De liefhebber van architectuur beschouwd het pand als een potentiële parel in de wijk.
Naar verwachting is het pand in het najaar van 2015 gereed voor gebruik.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.