nieuws

Trommelaars uit Staphorst en Rouveen klaar voor afscheidsfeest Beatrix

Melkbussofoon
Melkbussofoon
De melkbussen zijn gestipt en er is alweer druk geoefend voor zaterdagavond 1 februari, want dan verzorgen zeven mensen uit Staphorst, Rouveen en Sprang-Capelle de openingsact op het afscheidsfeest in Ahoy dat prinses Beatrix aangeboden krijgt.
Aanvankelijk zou de groep met de zogenoemde melkbussofoon op 14 september optreden voor de voormalige vorstin, maar door het overlijden van prins Friso ging dat niet door. De melkbussofoon is een slagwerkinstrument van melkbussen.

Groot afscheidsfeest

Prinses Beatrix neemt op 1 februari in Rotterdam officieel afscheid. Op die dag wordt een groot feest gehouden waarop Nederlanders de kans krijgen de voormalige vorstin te bedanken en de melkbussofoon is de openingsact. Op de bussen staat in letters van stipwerk 'Beatrix Bedankt'. Vrijdag wordt er de hele dag gerepeteerd en ook zaterdag is de groep in Rotterdam om alles goed voor te bereiden.
Hans van Dongen uit Rouveen, samen met zijn vrouw Cindy grondlegger van de het Muzikaal Educatief Centrum (MEC), werd medio vorig jaar gebeld door de producent van de afscheidsshow. De naam van Hans was bekend omdat hij anderhalf jaar geleden ook met Nederlandse rappers werkte. "Ik opperde het idee om iets met de zogeheten melkbussofoon te doen. Dat zijn melkbussen, potten, pannen, kannen, emmers en klompen, elk met hun eigen geluid".

Klederdracht en boerenoutfit

Hans schreef een 3,5 minuten durend muziekstuk voor het bijzondere instrument. Hij vroeg zijn zoontjes Marcel en Jeroen mee te doen en ook zijn vader Paul uit Sprang-Capelle trommelt mee. Ook Lotte Binnendijk uit Staphorst doet mee, net als Jordy van Ommen uit Staphorst en Sander Kruidhof uit Rouveen, drumleerlingen van het MEC. Lotte gaat in klederdracht, de heren in boerenoutfit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.