nieuws

Deventer heeft voormalig schoolgebouw Nieuw Rollecate verkocht

Nieuw Rollecate in Deventer
Nieuw Rollecate in Deventer
Het heeft jaren geduurd, maar de gemeente Deventer is er eindelijk in geslaagd om het voormalige schoolgebouw Nieuw Rollecate te verkopen.
Nieuwe eigenaren van het gebouw aan de Tessenmacherstraat in Deventer zijn projectontwikkelaar Le Clerq Planontwikkeling en Nikkels Bouwbedrijf. Ze zijn van plan de bebouwing van het vroegere opleidingscentrum voor leraressen in het huishoud- en nijverheidsonderwijs geheel te behouden en te renoveren. Het is de bedoeling dat in Nieuw Rollecate een exclusief woonzorgcentrum voor ouderen wordt gehuisvest.

Verkoop ging moeizaam

Nieuw Rollecate stond jaren min of meer leeg, omdat de gemeente er maar niet in slaagde om het gebouw te verkopen in combinatie met een goede bestemming. Buurtbewoners wilden niet dat het markante gebouw zou worden gesloopt voordat er overeenstemming was over het gebruik van de vrijkomende grond.
De lege lokalen in het schoolgebouw werden gebruikt door kunstenaars die ateliers huurden. De kunstenaars moesten op een gegeven moment hun atelierruimte weer uit, omdat de gemeente bang was dat Nieuw Rollecate anders niet kon worden verkocht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.