nieuws

OM eist 6 jaar voor dodelijke steekpartij Sumatrastraat Zwolle

Zes jaar cel geeïst tegen man uit Zwolle
Zes jaar cel geeïst tegen man uit Zwolle
Tegen een 35-jarige man uit Zwolle is zes jaar cel geëist voor een dodelijke steekpartij in de Sumatrastraat in Zwolle. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte het slachtoffer bewust drie keer met een mes gestoken, waardoor deze overleed.
De verdachte en het slachtoffer waren bekenden van elkaar en hadden al lange tijd een conflict. De mannen hadden in het verleden een relatie met twee zussen uit Zwolle. Nadat beide relaties voorbij waren, beschuldigde het slachtoffer zijn voormalige zwager ervan dat hij nu een relatie had met zijn ex-vriendin.

Conflict hoog opgelopen
Het conflict was zo hoog opgelopen dat zowel de verdachte als zijn ex-schoonzus via de politie een alarmknop had gekregen. Op 9 juni vorig jaar verscheen het slachtoffer voor de woning van zijn ex-vriendin, net op het moment dat de verdachte, zijn voormalige schoonzus en een vriendin van haar voor het huis op een bankje zaten. Op een gegeven moment viel de man een vriendin van zijn ex-vriendin aan. Daarna werd hij ook gewelddadig tegen zijn ex-vriendin die de vrouw wilde helpen.
De verdachte was de woning binnen gevlucht en verklaarde dat hij ingreep toen hij zag dat het slachtoffer een mes vast had. Op dat moment besloot hij te hulp te schieten en er ontstond een worsteling, waarbij het slachtoffer door zijn eigen mes dodelijk getroffen zou zijn. De man beroept zich op noodweer, had hij niet ingegrepen dan had het veel erger af kunnen lopen. Na de worsteling is de verdachte verdwenen, ook is het mes nooit teruggevonden.

Geen noodweer

Volgens de officier van justitie is er geen sprake van noodweer. Zij gaat ervan uit dat de man het gevecht aanging met het slachtoffer en zelf een mes had meegenomen vanuit huis. De verdachte is te ver gegaan door het ongewapende slachtoffer met een mes te steken en daarmee ging hij verder dan hij had mogen gaan voor de noodzakelijke verdediging. Volgens de officier van justitie is doodslag dus bewezen. In haar eis hield de officier van justitie wel rekening met het gewelddadige gedrag van het slachtoffer.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.