nieuws

Boekhandel Polare in gesprek met nieuwe investeerders

Polare Enschede
Polare Enschede
Boekhandel Polare, met vestigingen in Enschede en Zwolle, is in gesprek met twee nieuwe investeerders. Dat heeft directeur Jan van de Wouw gezegd tegen RTL Nieuws. Alle vestigingen sloten vandaag hun deuren als gevolg van financiële problemen.
Van de Wouw wil niet zeggen met welke partijen het bedrijf in gesprek is. Wel gaat het volgens de directeur om een aanzienlijk bedrag. "Het betreft partijen die bereid zijn om extra kapitaal in onze organisatie te steken. U kunt denken aan twee tot drie miljoen euro.", aldus Van de Wouw.

'Sluiting noodzakelijk'

Polare is ontstaan uit een samenvoeging van het voormalige Selexyz en De Slegte. Na kredietproblemen stopte het Centraal Boekhuis twee weken geleden met de levering van boeken aan het bedrijf. Ondanks dat de levering weer is hervat en Polare een tijdelijke verruimde kredietregeling heeft gekregen, vindt Polare niet dat er een structurele oplossing is gevonden. De sluiting van de winkels was volgens Polare daarom noodzakelijk om het voortbestaan van de keten veilig te stellen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.