nieuws

Oude gemeentehuis Avereest wordt klein particulier cultureel centrum

Huidig onderkomen te klein
Huidig onderkomen te klein
Het oude gemeentehuis van Avereest, huize Dina Teunissen, wordt een muziekschool. Er worden muziekinstrumenten verkocht en er komt een klein theater.
De monumentale villa uit 1877 in Dedemsvaart wordt gekocht door de familie Bults uit Bergentheim. De familie van negen personen woont en werkt nu als The Fellowship of Acoustiscs in een huis aan de Kanaalweg Oost in Bergentheim, maar dat is te klein geworden.
Ze wil niet alleen muziekinstrumenten gaan verhandelen maar ook cultureel een steentje bijdragen en in het gat springen dat verdwijnende muziekscholen achterlaten. Die verdwijnen meer en meer doordat gemeenten de subsidiekraan dichtdraaien. Ook heeft de familie een oud plan uit de kast gehaald om er op termijn een instrumentenmuseum te vestigen, waar bijzondere en antieke instrumenten die als belegging worden gekocht te zien zijn.
Huize Dina Teunissen is 80 jaar als gemeentehuis gebruikt maar werd overbodig bij de fusie van Hardenberg, Gramsbergen en Avereest in 2001. Sindsdien zaten er de lokale omroep en de Rabobank, waardoor het pand goed is onderhouden. Wat het pand heeft gekost, wanneer de familie verhuist en het pand opengaat voor bezoekers is nog onduidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.