nieuws

Problemen met uitbetaling PGB's Achmea nog niet voorbij

Er zijn nog steeds honderden mensen die geen persoonsgebonden budget (pgb) hebben gekregen. Het Zorgkantoor van Achmea in Zwolle heeft al weken te maken met een grote ICT-storing.
Op dit moment zijn er volgens Achmea nog zevenhonderd patiënten die hun pgb niet hebben gehad. RTV Oost onthulde vorige week dat Achmea grote problemen heeft bij de uitbetaling van pgb's. De persoonsgebonden budgetten hadden begin dit jaar uitbetaald moeten zijn. Achmea hoopt binnen één tot twee weken alle pgb's uitbetaald te hebben.

Kamervragen en klachten

Bij belangenorganisatie PerSaldo zijn de afgelopen weken veel meldingen binnen gekomen. Veel mensen reageren verbolgen op het uitblijven van het pgb. "Ze hebben het hard nodig om voor zorg te kunnen betalen." aldus woordvoerder Stans Damen. Achmea heeft een aantal mensen die in de financiële problemen dreigden te komen al wel met voorrang uitbetaald.
D66 Tweede Kamerlid Vera Bergkamp heeft vandaag in de Tweede Kamer vragen gesteld aan staatssecretaris Martin van Rijn. Ze wil weten hoe het zover heeft kunnen komen. In het Achmea kantoor in Zwolle wordt volgens woordvoerder Christine Rompa nog steeds met man en macht gewerkt. Ze benadrukt dat het ICT-systeem inmiddels wel weer werkt maar dat een aantal achterstallige betalingen nu nog weg gewerkt moet worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.