nieuws

Boekhandelaar Waanders Zwolle heeft interesse in Polare

Waanders in de Broeren
Waanders in de Broeren
Wim Waanders, eigenaar van boekhandel Waanders in Zwolle, heeft interesse in boekhandel Polare. Samen met een aantal andere boekhandelaren heeft Waanders met Polare-eigenaar ProCures gesproken over het open houden van vestigingen. Polare heeft alle vestigingen momenteel gesloten om een faillissement te voorkomen.
Waanders en de andere boekhandelaren hebben gisteravond tijdens een gesprek aangegeven dat het voor de hele branche van belang is dat de vestigingen van Polare geopend blijven. "Het zou doodzonde zijn als Polare moet sluiten. Het is voor alle betrokkenen van het boekenvak belangrijk dat de vestigingen geopend blijven", aldus Waanders.

"Nog te vroeg om over overname te spreken"

De boekhandelaren hebben aangegeven dat ze mee willen denken over een oplossing voor Polare. Het is volgens Waanders nog veel te vroeg om te zeggen of het overnemen van één of meerdere vestigingen van Polare één van die oplossingen is. "Dat is een aantal stappen te ver nu".
ProCures zegt een plan te hebben om Polare in mei weer winstgevend te krijgen, mits distributeur en de uitgevers het bedrijf daar de tijd voor geven. Als Polare toch verkocht moet worden, dan wil ProCures alle vestigingen in z'n geheel verkopen. ProCure is verder nog in gesprek met andere partijen over een oplossing.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.