nieuws

Lector Windesheim: "Belang familiebedrijven wordt onderschat"

Het belang van familiebedrijven wordt te vaak onderschat. Dat zegt lector Ilse Matser van hogeschool Windesheim.
Ze pleit als lector familiebedrijven voor meer aandacht voor de bedrijven die vaak al generaties lang eigendom zijn van een familie. "Het overgrote deel van de bedrijven in Nederland is een familiebedrijf, toch gaat er veel meer aandacht naar multinationals en starters." Dat is onterecht en gevaarlijk zegt Matsers.

Bedrijfsopvolging groot gevaar

Het is volgens Matser belangrijk om familiebedrijven te koesteren. "Ze zijn vaak stabiel en doen het ook goed in crisistijd, ze investeren veel in innovatie en personeel en ze zullen niet snel vertrekken." Op dit moment is zo'n 69% van alle bedrijven in Nederland een familiebedrijf. De bedrijven zijn goed voor de helft van het totale bruto binnenlands product (bbp).
Door de vergrijzing lijkt wel een probleem te ontstaan. Steeds meer familiebedrijven hebben moeite om een geschikte opvolger te vinden. Het is daarom belangrijk dat er bij de opleiding van bankiers en accountants meer aandacht komt voor het reilen en zeilen van familiebedrijven. "Als dat niet gebeurt kan het zo zijn dat bedrijven onnodig verdwijnen."
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.