nieuws

Luuk de Jong definitief naar Newcastle United

Luuk de Jong
Luuk de Jong
Luuk de Jong speelt de rest van het seizoen voor Newcastle United. De Engelse club huurt de oud-spits van FC Twente voor een half jaar van Borussia Mönchengladbach, waar De Jong weinig uitzicht had op speeltijd.
De Jong doorliep woensdag zonder problemen de medische keuring en werd vervolgens gepresenteerd bij de club van Tim Krul en Vurnon Anita. De aanvaller gaat bij 'The Magpies' met rugnummer 18 spelen. De Jong kan
zaterdag in de beladen 'Tyne-Wear' derby tegen Sunderland zijn debuut maken in het zwart-witte shirt. De ploeg van manager Alan Pardew staat op de achtste plaats in de Premier League, met 37 punten uit 23 duels.
"Newcastle is een geweldige club, ik heb hier een goed gevoel bij'', zei De Jong. "Het is tot nu toe een zwaar seizoen voor mij, maar ik hoop hier veel te spelen en met doelpunten en assists belangrijk te zijn voor het team. Ik kijk er naar uit om voor Newcastle United te gaan spelen."
De 23-jarige De Jong speelde tot 2009 bij De Graafschap en daarna tot medio 2012 bij FC Twente. De Enschedese club verkocht hem voor een bedrag van 15 miljoen euro aan Borussia Mönchengladbach waar hij voor vijf jaar tekende.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.