nieuws

"Schot in onderhandelingen over Parker Hannifin Almelo"

Stakers Parker Hannifin (archief)
Stakers Parker Hannifin (archief)
Er lijkt schot te zitten in de onderhandelingen tussen de vakbonden en de Amerikaanse technologiegigant Parker Hannifin. Het bedrijf blijft bij haar voornemen om de vestigingen in Almelo en Hoogezand te sluiten maar heeft wel een beter sociaal plan voorgesteld.
Dat meldt FNV Bondgenoten. De vakbond is "gematigd positief." Volgens een woordvoerder van FNV Bondgenoten is het "te veel om nee tegen te zeggen en te weinig om blij mee te zijn." Begin februari wordt de uitkomst van de onderhandelingen aan de leden voorgelegd. Die mogen dan beslissen of ze ermee akkoord gaan of niet.

Urenlang overleg tussen bonden en directie

De bonden hebben woensdag van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat met het Amerikaanse bedrijf om tafel gezeten. Parker Hannifin wil twee vestigingen in Nederland sluiten waardoor ruim tweehonderd mensen hun baan verliezen. Bij de vestiging in Almelo werken vijftig mensen.
Het bedrijf is bereid om meer geld uit te trekken voor een fatsoenlijk sociaal plan. Woensdagochtend voor aanvang van de onderhandelingen protesteerden ruim zeventig personeelsleden nog voor de deur van het Van der Valk hotel in Zwolle. Ze eisten toen nog dat de vestigingen gewoon open zouden blijven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.