nieuws

CDA-Tweede Kamerlid wil dat pinautomaat voor iedereen bereikbaar blijft

Een pinautomaat moet voor iedereen dichtbij zijn
Een pinautomaat moet voor iedereen dichtbij zijn
Binnen een straal van vijf kilometer zou iedere burger toegang moeten hebben tot een pinautomaat. CDA-Tweede Kamerlid Eddy van Hijum uit Laag Zuthem gaat er zich sterk voor maken.
Hij vreest dat de afname van het aantal pinautomaten in dorpen negatieve gevolgen heeft voor de omzet van de middenstand en minder mobiele mensen in problemen brengt. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem moet de afname van het aantal pinautomaten in dorpen en buurten dan ook tegengaan. Desnoods moet Dijsselbloem een wettelijke norm instellen om hen te dwingen. Dat gaat de Tweede Kamer donderdag vragen aan de minister.
De afgelopen vijf jaar zijn er meer dan duizend geldautomaten verdwenen, volgens banken omdat er minder behoefte is aan contant geld en veel bankzaken via internet worden geregeld. Van Hijum wijst naar een onderzoek van De Nederlandsche Bank, daaruit blijkt dat er nog altijd meer betalingen met contant geld plaatsvinden dan via pintransacties.

Wanneperveen wil pinautomaat behouden

Onder meer in Wanneperveen strijdt de bevolking voor het behoud van de pinautomaat. De actiegroep Burgerinitiatief Behoud Geldautomaat Wanneperveen overhandigde eerder deze maand meer dan duizend handtekeningen aan wethouder Greven en wethouder Van den Nouland van Steenwijkerland.
De handtekeningen zijn verzameld in het dorp Wanneperveen, om zo aan te tonen dat er veel draagvlak is voor het behoud van de geldautomaat. De Rabobank wil eind van deze maand de pinautomaat weghalen omdat er te weinig gebruik van wordt gemaakt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.