nieuws

Dalfsen, Ommen en Raalte: vaart maken met reconstructie N348

De N348 tussen Lemelerveld en Ommen
De N348 tussen Lemelerveld en Ommen
De gemeenten Dalfsen, Ommen en Raalte vragen de provinciale politiek in een brief vaart te maken met de reconstructie van de N348. De weg wordt aangepakt om het aantal verkeersongevallen fors te verminderen.
Zo worden vijf gevaarlijke gelijkvloerse oversteken verwijderd en vervangen door twee tunnels. Omwonenden zijn het alleen niet eens over de plek van de tunnel ter hoogte van Dalmsholte. De politiek zou eind vorig jaar al een besluit nemen over het project, maar dat is uitgesteld om de mening van omwonenden nog eens aan te horen.

Bredere tunnels

Tijdens een bijeenkomst vorig maand bleek dat die het liefst een extra tunnel bij Dalmsholte willen hebben. Daar lijkt alleen geen geld voor te zijn. Verder is een nadrukkelijke wens van omwonenden dat de tunnels die wel worden aangelegd breder worden; zes meter in plaats van vier.
Woensdag praat een commissie van Provinciale Staten opnieuw over het voorstel en moet duidelijk worden in hoeverre de extra wensen van de bevolking ingewilligd worden.

Aanpassen gevaarlijke kruisingen

De gemeenten roepen in ieder geval op om bij het oorspronkelijke voorstel te blijven. Ze willen zo voorkomen dat de reconstructie vertraging oplevert.
Naast het verwijderen van gevaarlijke kruisingen wordt de centrumaansluiting afgesloten en komen daarvoor in de plaats kruisingen met verkeerslichten ten noorden en zuiden van Lemelerveld. Verder wordt tussen de twee kruisingen een maximum snelheid ingesteld van 70 kilometer per uur om geluidsoverlast in het dorp te beperken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.