nieuws

SP: Werkgelegenheid Parker Hannifin in Almelo behouden

Personeel in actie voor behoud werkgelegenheid
Personeel in actie voor behoud werkgelegenheid
De SP in Overijssel wil dat het provinciale bestuur alles op alles zet om de werkgelegenheid van het bedrijf Parker Hannifin (Parker Polyflex) in Almelo te behouden.
De partij vraagt aan Gedeputeerde Staten wat de mogelijkheden zijn voor behoud van het bedrijf en voor scholing van de bestaande werknemers. Voor de SP is het onverteerbaar dat de winstgevende Almelose locatie van Parker Hannifin, een innovatief technologisch bedrijf, dreigt te gaan sluiten.

"Geen economische noodzaak"

SP-statenlid Frank Futselaar: "Er is geen economische noodzaak tot sluiting en de regio heeft dergelijke hoogwaardige banen hard nodig."
De SP wil dat het provinciebestuur zich inzet voor behoud van werkgelegenheid, hetzij door het overtuigen van het bedrijf om te blijven, of door een andere vorm van doorstart te onderzoeken. Provinciale steun moet daarbij niet uitgesloten worden.

"Slecht werkgeverschap"

Daarnaast heeft de SP weinig goede woorden over voor het gedrag van Parker Hannifin. Futselaar: "Als je praat met de werknemers van het bedrijf blijkt dat, ondanks de winsten, er jarenlang geen geld beschikbaar was voor scholing en certificering van werknemers. Die dreigen nu zomaar op straat te komen, terwijl duidelijk is dat het plan tot sluiting al veel langer leefde bij de directie. De SP vindt dit ronduit getuigen van slecht werkgeverschap."
De SP vraagt de provincie dan ook te onderzoeken of er eventueel alsnog kan worden bijgedragen aan omscholingskosten en certificering van bestaande vaardigheden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.