nieuws

Acute Zorgpost Oldenzaal sluit overdag de deuren, vanaf 3 februari

Acute zorgpost in Oldenzaal
Acute zorgpost in Oldenzaal
De acute zorgpost in Oldenzaal sluit vanaf 3 februari overdag de deuren. Het gaat om een post in het ziekenhuis, waar mensen 24 uur per dag terecht kunnen voor acute zorg.
De zorgpost is een samenwerking van het MST en de huisartsen. Overdag valt het onder de verantwoordelijkheid van het ziekenhuis, 's avonds, 's nachts en in het weekeinde is het de huisartsenpost.

AZP blijft bestaan buiten kantooruren

Volgens het ziekenhuis komen er overdag gemiddeld acht mensen, die in de meeste gevallen ook naar hun huisarts hadden gekund. Voor die acht mensen zijn er dagelijks een arts, een verpleegkundige, beveiligingsmensen en secretariële ondersteuning aanwezig. Daar is nu geen geld meer voor.
Na 3 februari is de acute zorgpost overdag ook niet meer telefonisch bereikbaar. In de avond-, nacht- en weekenduren verandert er op dit moment niets. Patiënten kunnen tijdens deze uren volgens de huidige werkwijze gebruik blijven maken van de zorgpost. De AZP blijft dus bestaan, behalve in de dagsituatie. Over de toekomstige organisatie in de avond-, nacht- en weekenduren is MST nog samen met huisartsen en zorgverzekeraar in gesprek.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.