nieuws

Eigenaresse schaapskudde Steenwijkerwold: het is een nachtmerrie

"Het is echt een nachtmerrie". Dat zegt de eigenaresse van de schaapskudde in Steenwijkerwold. Gisterochtend ontdekte ze dat een groot deel van de kudde van 116 schapen uit de weide was verdwenen. Zeker 16 schapen zijn dood teruggevonden en er zijn minimaal 11 schapen gewond geraakt.
Volgens de veearts heeft een grote hond de hele nacht vrij spel gehad in het weiland. Het beest heeft dan ook flink huis gehouden. Twee veeartsen zijn gisteren de hele dag bezig geweest om de gewonde beesten op te lappen.
"Veel schapen zijn drachtig, maar het is de vraag of dat goed komt", aldus de eigenaresse. "De schapen die het hebben overleefd zijn enorm gestrest en schapen kunnen heel slecht tegen stress. Ik vraag me af of ze het allemaal overleven".

"Mis nog tien schapen"

Het grootste deel van de kudde werd in de weide omgeving teruggevonden. "Vijf schapen werden door in het kanaal en nog eens vijf schapen lagen dood in de sloot. We hebben net van de provincie gehoord dat er nog zeven dode schapen in het kanaal zijn gevonden, die worden nu door medewerkers van de provincie uit het kanaal gehaald. Ik mis nu nog tien schapen". 
De eigenaar van de hond heeft zich niet gemeld. "Ik hoop dat de eigenaar de moed en het lef heeft om zich te melden. Iedereen is WA-verzekerd en de verzekering zal alles in dit geval ook oplossen".
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.