nieuws

Eis: boete en rijontzegging voor aanrijding bus Heemserveen

Rechtbank Zwolle
Rechtbank Zwolle
Voor de rechtbank in Zwolle is een boete van 1500 euro en een onvoorwaardelijke rijontzegging van 3 maanden geëist tegen een 24-jarige vrouw uit Vriezenveen. De vrouw veroorzaakte vorig jaar februari een ernstige aanrijding met een streekbus van Syntus op de N343 bij Heemserveen.
De vrouw zou bij een bushalte plotseling met haar bestelbus zijn gekeerd zonder uit te kijken. De chauffeur van de streekbus reed achter de vrouw en kon een aanrijding niet voorkomen. De klap tussen beide voertuigen was zo hevig dat een getuige dacht dat de vrouw dood was. Uiteindelijk bleek dat mee te vallen, de buschauffeur raakte wel zwaar gewond en kampt nog steeds met de gevolgen van het ongeluk.

Drukte op werk en problemen in privéleven

De vrouw, die onderweg was voor een koeriersbedrijf, vertelde dat haar linker buitenspiegel kapot was en ze geen zicht naar achteren had. De spiegel zou ze twee dagen eerder zelf kapot hebben gereden.
Waarom ze plots keerde zonder uit te kijken, verklaarde ze dat ze door grote drukte op het werk en problemen in haar privéleven niet na had gedacht. Op de vraag waarom ze toch reed in de bestelbus, terwijl ze wist dat ze geen zicht had, verklaarde de vrouw dat haar dode hoekspiegel nog wel heel was.

Grove verkeersfout

Volgens de officier van justitie heeft de vrouw een grove verkeersfout gemaakt. Niet alleen keerde ze plots bij een bushalte op een weg waar een doorgetrokken streep op de weg staat, dat de vrouw reed zonder zicht naar achteren speelt wat hem betreft een grote rol.
Hij vroeg de rechtbank om een rijontzegging, omdat hij nog niet zeker is dat de vrouw stabiel genoeg is om weer achter het stuur van een motorvoertuig te kruipen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.