nieuws

Onder de Loep

Onder de Loep
Onder de Loep
De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van onder meer gewapende overvallen in Zwolle en Enschede en diverse inbraken in Steenwijk, Zwolle, Deventer en Haaksbergen. Wie herkent de daders op de camerabeelden?

Steenwijk, inbraak computerwinkel

In de nacht van zondag 29 op maandag 30 december om 03.20 uur wordt ingebroken bij een computerwinkel aan de Kornputsingel in Steenwijk. Twee mannen forceren de toegangsdeur en nemen in korte tijd voor ruim € 6000 aan computerapparatuur mee. De inbraak is op bewakingsbeelden, die in de uitzending worden getoond, vastgelegd.

Zwolle, gewapende overval Lidl Bachplein

Op vrijdagavond 17 januari, net na 21.00 uur, overvalt een onbekende, gewapende man de Lidl supermarkt aan het Bachplein in de wijk Holtenbroek. De man komt de winkel binnen via de ingang aan de Porporastraat. In de uitzending worden bewakingsbeelden van de overval getoond.

Zwolle, diefstal Apple laptop winkel Diezerstraat

Op vrijdagmiddag 6 december zien twee mannen kans om een laptop t.w.v. € 1300 weg te nemen uit een winkel aan de Diezerstraat. De diefstal is vastgelegd op bewakingsbeelden. Deze worden in de uitzending getoond.

Deventer, diefstal parfums bij Kruidvat de Brink

Een onbekende jongeman steelt op zaterdagmorgen 7 december voor ruim € 750 aan parfums bij de Kruidvat op de Brink. De diefstal is op duidelijk op de bewakingsbeelden te zien. Deze beelden komen in de uitzending aan bod.

Almelo, Wierden brand op Bedrijvenpark

Dankzij alerte beveiligers van een bedrijf op het bedrijvenpark in Wierden/Almelo werd een brand onder de overkapping van het bedrijf  ‘A1- Packaging’ in een vroeg stadium ontdekt. De brandweer kon de brand, die aan de achterzijde ontstond door mogelijk brandstichting, snel onder controle krijgen. Bij later ingrijpen waren de gevolgen en de financiële schade nog groter geweest. Wie heeft op zondag 19 januari rond 18.30 uur bijzonderheden gezien of weet hoe deze brand is ontstaan?

Enschede, overval op tankstation

Plotseling staat op woensdag 15 januari 2014 een medewerkster van het Avia-tankstation aan de Knalhutteweg in Enschede oog in oog met een gemaskerde en gewapende overvaller. Hij eist geld en sigaretten. Nadat hij deze heeft meegenomen in zijn tas rent hij, met een eigenaardig loopje, weg in de richting van Duitsland. De overvaller dreigde met een vuurwapen met demper. Hiermee heeft dezelfde overvaller geschoten tijdens een andere overval op een bank in Duitsland. Wij tonen de beelden van de overval in Enschede en vragen getuigen zich te melden. De overvaller staat goed in beeld en blijkt opvallende (kikker)ogen te hebben.

Haaksbergen, inbraak in sportcomplex

Een onbekend persoon staat op de bewakingsbeelden nadat er op dinsdag 14 januari 2014 omstreeks 02.00 uur was ingebroken in de kantine van een sportcomplex aan de Geukerdijk in Haaksbergen. De persoon in beeld lijkt een vrouw te zijn. Wie herkent haar (of misschien toch hem)?

Haaksbergen, vernieling glazen bos door vuurwerkbom

De zelfgemaakte vuurwerkbom die werd gebruikt om het kunstwerk ‘Het glazen bos’ op 14 november te vernielen bestond uit meerdere onderdelen. We tonen enkele foto’s van deze voorwerpen en hopen dat getuigen die meer van deze vernieling weten contact opnemen met de politie. De schade is € 42.000. Dit kan ook anoniem: Bel M. 0800 – 7000.
Onder de Loep wordt uitgezonden op donderdag om 17.05, 18.05 en 19.05 uur. De uitzending wordt herhaald op vrijdag en zondag. Kijk voor alle uitzendtijden in de TV gids. Alle getoonde beelden zijn terug te kijken op www.youtube.com/onderdeloep.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.