nieuws

Zes bronzen ganzen gestolen in Enter

Het beeld zoals het er na de diefstal bijstaat
Het beeld zoals het er na de diefstal bijstaat
De teleurstelling is groot in Enter over de lompe diefstal van zes bronzen ganzen, die voor de Oudheidkamer stonden. In de nacht van woensdag op donderdag werden ze los getrapt en meegenomen.
Een vrijwilliger van de Oudheidkamer ontdekte de diefstal vanochtend. Hij zag dat zes van de zeven ganzen er niet meer stonden. Ganzen die horen bij het bronzen beeld van de ganzendrijver. "Ze zijn er gewoon vanaf getrapt", zegt een medewerkster van Tourist Info Enter, dat een plek heeft binnen de Oudheidkamer.

Rijke geschiedenis Enter met ganzen

Volgens haar heeft het beeld er zo'n 15 jaar gestaan. "Het werd wel eens besmeurd en beklad en dan maakten we het schoon. Er is nog nooit zoiets ergs mee gebeurd als nu." Ze houdt haar hart vast voor het lot van de overige bronzen beelden die nog in Enter staan. "Hopelijk gebeurt daar niets mee? Wat kun je doen?" De beelden laten verwijderen en laten opslaan vindt ze geen optie. "Daar zijn de beelden niet voor bedoeld. Die moeten gezien worden."
Het beeld van de ganzendrijver staat symbool voor de rijke geschiedenis die Enter heeft met de handel in ganzen. Maar daar hebben de dieven geen boodschap aan gehad. "Die gaan voor het snelle geld", aldus de medewerkster van Tourist Info Enter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.